Ungdomssamlingar

Vi vill vara en positiv och kärleksfull mötesplats för ungdomar i Storstockholm. Självklart är även ungdomar utan en personlig tro välkomna! Vi träffas för att ha kul, fika och umgås för att lära känna varandra bättre. För att fördjupa vår relation till Gud och lära känna Jesus och livet med honom mer så har vi undervisning, bibelsamtal och andakt.

Vi är organiserade som en Salt-förening. Salt är EFS barn- och ungdomsorganisation med syfte att unga ska lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus. BK har en Salt-styrelse som är med och planerar verksamheten för barn och ungdomar i kyrkan. Läs mer om Salt här.

Vi har huvudsakligen aktivitet för ungdomar på söndagar och konfirmation. Läs vidare nedan.

Undervisning på Salt+

Tips: undervisning för ungdomar finns att titta på saltplus.nu

Kontakt

Om du vill haka på någon av våra grupper för ungdomar eller veta mer kontaktar du just nu Robert Ojala.

Söndagar kl.12

I höst och under coronatid träffas Ungdomsgruppen för ungdomar från årskurs 9 och uppåt varje söndag kl. 13.00 i Hörnrummet. Samlingarna innehåller bibelundervisning, gemenskap och andakt.

Hur ser samlingarna ut?

På söndagarna börjar vi med att vara med på gudstjänsten på tigrinja eller svenska. Sedan samlas vi i Hörnrummet för gemenskap, undervisning och fika.

11-14 år (fr.o.m. 5:an): Vi går igenom röda tråden genom Nya Testamentet. Gruppen ses varje söndag under terminerna (förutom skollov).

15+ (fr.o.m. 9:an): Undervisningen utgår ifrån olika teman för fördjupning i tron. Det kan vara filmer, gästtalare eller annan form av undervisning. Ibland har vi olika ”happenings” med aktiviteter för att lära känna varandra bättre.

Konfirmation för ungdomar

 

Konfa city

Hösten 2021 fortsätter samarbetet med S:ta Clara kyrka och Hammarbykyrkan för att tillsammans samla ungdomar som i år fyller 14 till 17 år till konfirmation med veckoläsning. Det är konfirmation enligt Svenska kyrkans ordning, då EFS är en del av Svenska kyrkan. Den 18 november börjar  konfirmationsläsningen och samlingarna kommer att hållas torsdagar kl.15:45-18:30. Det blir drop-in med fika, undervisning och andakt. Konfirmationsmässan blir den 4 juni i Betlehemskyrkan och vi kommer att ordna ett återsamlingsläger på Lindholmen. Läs mer här.

Ansvarig präst är Sebastian Holmgren från Hammarbykyrkan.