Ungdomssamlingar

Vi vill vara en positiv och kärleksfull mötesplats för ungdomar i Storstockholm. Självklart är även ungdomar utan en personlig tro välkomna! Vi träffas för att ha kul, fika och umgås för att lära känna varandra bättre. För att fördjupa vår relation till Gud och lära känna Jesus och livet med honom mer så har vi undervisning, bibelsamtal och andakt.

Vi är organiserade som en Salt-förening. Salt är EFS barn- och ungdomsorganisation med syfte att unga ska lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus. BK har en Salt-styrelse som är med och planerar verksamheten för barn och ungdomar i kyrkan. Läs mer om Salt här.

Vi har huvudsakligen aktivitet för ungdomar på söndagar och konfirmation.

Undervisning på Salt+

Tips: undervisning för ungdomar finns att titta på saltplus.nu

Kontakt

Om du vill haka på någon av våra grupper för ungdomar eller veta mer kontaktar du Christin Söderbacka.

Söndagar kl.11

Ungdomsgruppen för ungdomar från årskurs 9 och uppåt träffas varannan söndag kl. 11.00 i Ungdomsrummet. Samlingarna innehåller bibelundervisning, gemenskap och andakt.

Hur ser samlingarna ut?

På söndagarna börjar vi med att vara med på gudstjänsten på tigrinja eller svenska. Sedan samlas vi i Ungdomsrummet för gemenskap, undervisning och fika.

11-14 år (fr.o.m. 5:an): Vi går igenom röda tråden genom Bibeln. Gruppen ses varje söndag under terminerna (förutom skollov).

15+ (fr.o.m. 9:an): Undervisningen utgår ifrån olika teman för fördjupning i tron. Det kan vara filmer, gästtalare eller annan form av undervisning. Ibland har vi olika happenings med aktiviteter för att lära känna varandra bättre.

Konfirmation för ungdomar

 

Konfa City

Hösten 2022 hoppas vi kunna ordna Konfa City tillsammans med Hammarbykyrkan. Konfa City samlar ungdomar i åldern 14-17 år till konfirmationsläsning varannan vecka med början i september. Vi ordnar två lägerhelger, en helg i Hammarby kyrka och en helg i Betlehemskyrkan samt  ett längre läger under våren. Eftersom EFS är en del av Svenska kyrkan genomförs Konfa City enligt Svenska kyrkans ordning. Om du vill veta mera om hur det sett ut under tidigare år kan du göra det här.

Ansvarig präst är Sebastian Holmgren från Hammarbykyrkan.