Ungdomssamlingar

Vi vill vara en positiv och kärleksfull mötesplats för ungdomar i Storstockholm. Självklart är även ungdomar utan en personlig tro välkomna! Vi träffas för att ha kul, fika och umgås för att lära känna varandra bättre. För att fördjupa vår relation till Gud och lära känna Jesus och livet med honom mer så har vi undervisning, bibelsamtal och andakt.

Vi är organiserade som en Salt-förening. Salt är EFS barn- och ungdomsorganisation med syfte att unga ska lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus. BK har en Salt-styrelse som är med och planerar verksamheten för barn och ungdomar i kyrkan. Läs mer om Salt här.

Vi har huvudsakligen aktivitet för ungdomar på söndagar och konfirmation. Läs vidare nedan.

Undervisning på Salt+

Tips: undervisning för ungdomar finns att titta på saltplus.nu

Kontakt

Om du vill haka på någon av våra grupper för ungdomar eller veta mer kontaktar du just nu Robert Ojala.

Vi söker just nu en ny barn- & ungdomsledare

Söndagar kl.12

I höst och coronatid träffas Ungdomsgruppen för ungdomar från årskurs 9 och uppåt varannan söndag kl. 12.00 i Hörnrummet med start 6 september. Samlingarna innehåller bibelundervisning, gemenskap och andakt. Vi söker just nu en ny barn- & ungdomsledare.

Hur ser samlingarna ut?

På söndagarna börjar vi med att vara med på gudstjänsten på tigrinja eller svenska. Sedan åker vi upp till församlingsvåningen Utsikten för vår samling som innehåller undervisning och samtal, gemenskap och fika.

11-14 år (fr.o.m. 5:an): i vår går vi igenom röda tråden genom Nya Testamentet. Gruppen ses varje söndag under terminerna (förutom skollov).

15+ (fr.o.m. 9:an): Undervisningen utgår ifrån olika teman för fördjupning i tron. Det kan vara filmer, gästtalare eller annan form av undervisning. Ibland har vi olika ”happenings” med aktiviteter för att lära känna varandra bättre. Huvudledare för gruppen är Selam Yemane (ideell) och Henok Ghebra, ungdomsledare i BK. Gruppen ses följande söndagar: 6/9, 20/9, 4/10, 18/10, 1/11, 15/11, 29/11. Gemensam gudstjänst för alla åldrar; 13/12.

Konfirmation för ungdomar

 

Konfa city

Hösten 2020 fortsätter samarbetet med S:ta Clara kyrka för att tillsammans samla ungdomar som i år fyller 14 till 17 år till konfirmation med veckoläsning. Det är konfirmation enligt Svenska kyrkans ordning, då EFS är en del av Svenska kyrkan. Varje fredag kl. 16.00-18.30 är det konfirmationsläsning med tid för fika och andakt. Vi kommer åka på läger och det är konfirmationsmässa i juni. Läs mer här.

Ansvarig präst inväntas, med som ledare från BK är Henok Ghebrai samt faddrar. Pastor Fetsum Natnael kommer också vara delaktig.

Konfirmationsläger på credo fjällgård

“JESUS ÄR VÄRLDENS LJUS”

Konfirmationslägret på Credo fjällgård i Transtrand är ett evangelisk-lutherskt upplevelsebaserat konfirmationsupplägg med fokus på personlig utveckling och tro som efterföljelse.

Lägret omfattar tre och en halv veckas sommarläger, en förträff i aprill och en återträff i augusti året efter. Fjällgårdens egen präst Lars Häggberg ansvarar för lägren tillsammans med ledare och faddrar.

Lägret arrangeras av Credo Fjällgård och EFS Mittsverige. Läs mer om lägret här.